Nej ...

Zdraví na talíři: medvědí česnek a pažitka

Medvědí česnek se už dobrých pět let drží na čele žebříčku populárních jarních bylinek. Je o něj tak ...

Jarní práce a radosti v zahradě

První práce na zahradě patří k těm nejpříjemnějším. Příroda se probouzí, sklízíte plody své podzimní ...

Juka - péče o juku

Celoroční péče o juku. Jak pěstovat Juku, aby se jí dařilo. ...

Fíkus

Fíkusy a jejich pěstování je někdy problém, ale fíkus se dá zvládnout. Zde najdete rady pro pěstován ...

Kapková závlaha C

Kapková závlaha dodává vláhu z odkapávacích bodů přímo k rostlinám. ...

Skleníky s polykarbonátem

Skleníky polykarbonátové, skleníky s polykarbonátem, které díky polykarbonátu chrání vaše rostliny. ...



Zasílání novinek
odhlásit | přihlásit

Zobrazit:  nejnovější nejčtenější
 email 

vytvořeno: 2014-04-10 09:49:47 | zobrazeno: 6227x
obr
Hitem letošního léta je vodní gril. Jedná se o naprosto revoluční novinku v oblasti zahradního grilování, zdravé a rychlé grilování na vodním grilu.

Vodní gril - Hit letošního léta

Vodní gril - zahradní gril s vodní lázní pro super zdravé grilování. Vodní gril naprosto revoluční novinka v oblasti zahradního grilování. Díky vodní lázni, která je pod grilovaným pokrmem, nedochází ke spalování koření ani oleje. Tím se zabrání vzniku zdraví škodlivých látek, které by se jinak mohly dostávat do pokrmu. Díky ideální konstrukci je grilovaný pokrm tepelně upravován ve směsi vodní páry, tepla a dýmu. Plášť grilu je vyroben z naprosto nezávadného potravinářského nerezového plechu, rošt je pocínován, vše s atestem pro styk s potravinami.

Vodní gril ke grilování je nejvhodnější suché dřevo z ovocných, případně z jiných listnatých stromů.

Doba grilování ryb, steaků, či klobás je cca 10 - 40 min. Dovnitř lze pohodlně umístit i 3 celá kuřata (doba grilování cca 90 min.) Kdo jednou vyzkoušel maso z vodního grilu, nevymění jej za nic jiného.

Vodní gril - Hmotnost celého výrobku je 17 kg. Průměr roštu je 39 cm. Pracovní výška grilu (rošt) je 76 cm, c elková výška vč. víka je 90 cm.

Rozdílů oproti klasickému grilování je v tomto případě hned několik:
Ve vodním grilu není nutné topit dřevěným uhlím, lze topit i přímo jakýmkoli dřevem z listnatých stromů - nejpoužívanější jsou např. švestka, buk, ale i olše, či např. bříza apod. - přímo nad ohništěm je umístěna nádoba s vodou, která slouží v první řadě jako chladič. Žár z ohně, který má běžně přes 500 stupňů Celsia se ochladí zhruba na 200 - 250 st.C., což je ideální teplota na zpracování masa. - v horní části je rošt, na který se uloží maso a přikryje se poklicí. Tím vznikne pod poklicí prakticky horkovzdušná trouba. Kolem masa proudí všemi směry horký vzduch. Maso se "zatáhne" a všechna šťáva zůstane uvnitř. Maso není třeba obracet - ať se jedná o steaky, nebo např. celé kuře, či vepřové koleno. - např. kuřecí plátky jsou hotové "na dietní zpracování" již zhruba za 7 - 8 minut. Po 10 - 15 minutách mají výbornou křupavou kůrčičku. Pokud však zůstanou na roštu např i 30 minut, je samozřejmě kůrčička silnější, maso se však nijak extrémně nevysuší a zůstává šťavnaté, protože horký vzduch, který kolem masa proudí není suchý, ale je prosycen vodními parami, které se vypařují z nádoby nad ohništěm. - další velikou předností tohoto grilu je minimalizace karcinogeních látek vznikajících běžně spalováním okapujícího tuku, šťáv, či marinády. Pokud skápne marináda z masa, nekape do ohně, ale do nádoby s vodou, kde se pouze vaří a nepřepaluje. Doplňující informace k vodnímu grilu: Odnímatelné ohniště grilu je z oceli 2 mm silné. Nádobu na vodu i rošt lze samozřejmě velice jednoduše bez jakéhokoli šroubování apod vyjmout, aby bylo možné je po každém grilování vyčistit. Topeniště je jednoduše odnímatelné na spony z toho důvodu, že popel stačí pak jednoduše vysypat a není třeba jej vybírat. Rošt není pocínovaný, ale poniklovaný. Kouř proudí společně s horkým vzduchem a vodní párou. Tato 3 média obtékají upravovanou stravu a posléze unikají mezerou mezi pláštěm grilu a víkem. Záleží však velice na způsobu topení. Pokud je gril používán jako udírna, vzniká samozřejmě větší množství kouře a menší podíl horkého vzduchu i vodních par. Při správném grilování však vzniká minimum kouře a hlavním médiem je zde horký vzduch.

Prodej na www.a-z-obchod.cz Doprava ZDARMA po celé ČR.

Vodní grily udírna originál další informace a články na adrese http://hobbyzahrada.cz/clanek-2264-vodni_gril_udirna_original_cz.htm

Související obrázky

Vodní gril - Hit letošního léta

Vodní gril - Hit letošního léta

 
Vodní gril - Hit letošního léta

Vodní gril - Hit letošního léta

 


Související články

Kompostéry pro obce i pro zahradu

Kompostéry akce, kompostéry pro obce i pro každou zahradu. Český výrobek a doprava zdarma.

Skleník ke zdi

Skleník ke zdi z polykarbonátu nebo UV skla. Velkou výhodou těchto typů skleníků ke zdi je především dobrá akumulační schopnost stěny domu.

Akce měsíce, automatické otvírače zdarma

Akce automatické otvírače zdarma při objednání skleníku během září a října včetně dopravy skleníků zdarma.

Fóliovníky a jejich výhody

S fóliovníky je pěstování jednoduché. Navíc ušetříte. Fóliovníky jsou levné a vytvoříte nejlepší podmínky pro kvalitní a rychlejší růst. Výhody fóliovníků patří mobilita.

Ventilátor Ecofan 810 Black Edition ventilátory

Ventilátor Ecofan 810 black edition. Ventilátory na krbová kamna Ecofan 810 generuje svou vlastní elektřinu využíváním tepla z kamen. Ventilátor Ecofan pomáhá cirkulaci teplého vzduchu po pokoji.

Akce na náhradní díly

Náhradní díly a příslušenství pro skleníky. Akce na náhradní díl pro automatický otvírač skleníkových oken.