
AKCE: poštovné ZDARMA na objednávku vodního grilu
V nabídce zahradní technika, nářadí, grily, krby, jezírka, filtrace, čerpadla i skleníky včetně příslušenství. Prodej skleníků včetně montáže. Poradenský servis i s doporučením. Dodávky až do domů.
www.a-z-obchod.cz
Grilování na vodním grilu
Uvedení do provozu a postup grilování :
1. Před prvním použitím grilu je nutné, aby v něm bylo zatopeno předem, aby se vypálila přepravní barva na ohništi, dále pak případné konzervační materiály či nečistoty, které by mohly nepříznivě ovlivnit kvalitu pokrmu. Totéž doporučujeme udělat při opětovném používání po delší přestávce. Před vypalováním grilu doporučujeme vyndat nádobu na vodu (závěs ponechte uvnitř), grilovací rošt i víko, aby nedošlo k jejich přepalování. Tyto díly pouze umyjeme, aby byly hygienicky nezávadné. Po vypálení nechte ohniště vyhasnout a gril vychladnout.
2. Nádobu na vodu vložte zpět a naplňte ji čistou vodou, nasaďte grilovací rošt a zakryjte ho víkem.
3. Opětovně roztopíme v ohništi, a když je voda horká, sundáme víko za držadlo a na grilovací rošt - pomocí kleští nebo rukama za zvýšené opatrnosti, abychom se nespálili - klademe pokrm určený ke grilování (párky, ryby, kuřata – možno i neporcovaná, či jiné pokrmy). Dle libosti pokrm potřeme grilovacími přísadami a zakryjeme ho víkem. Četnost potírání nemusí být moc častá, neboť tato technologie grilování nadměrně nevysouší grilovaný pokrm, jako tomu je při grilování bez vodní páry.
Díky skutečnosti, že upravovaný pokrm je mj. ve vodní páře, je při dodržení tohoto návodu jeho spálení téměř vyloučeno. Voda se v průběhu grilování vaří a přitom se vypařuje. Proto je nutné občas kontrolovat výšku její hladiny, aby nebyla nižší než 3 cm od vrchní hrany nádoby, neboť přísady používané při grilování obsahují také olej, který by se v případě dlouhé doby používání a nanášení grilovacích přísad mohl po vyvaření vody vznítit a znehodnotit grilovaný pokrm. Při mírném varu
vody docílíte pod víkem ideální teploty v rozmezí 150 – 200°C.
Předpokládané doby grilování za stálého varu vody jsou:
párky = 10 minut
steaky = 10 - 20 minut
ryby = 20 - 40 minut
kuřata = 90 minut – stav tepelné úpravy zkoušíme pícháním špičky kuchyňského nože do silných míst masa. Kdy jsou hotova, poznáte podle toho, že nůž do masa proniká lehce, uvnitř dílu nejsou červená dosud neupravená místa, a že maso jde lehce od kosti.
Časy tepelného zpracování jsou udávány ve velikém rozmezí, protože velice záleží na teplotě úpravy masa, která je odvislá nejen od způsobu topení, ale i od použitého dřeva. Maso na vodním grilu není třeba během úpravy otáčet, protože horký vzduch okolo něho cirkuluje ze všech stran.
Náš tip: www.a-z-obchod.cz akce, slevy, výprodeje
Vybavení pro dům, hobby a zahradu najdete ZDE
Související obrázky
Rady jak správně grilovat. Uvedení do provozu a postup grilování.
Související články
Kompostéry pro obce i pro zahradu
Kompostéry akce, kompostéry pro obce i pro každou zahradu. Český výrobek a doprava zdarma.
Skleník ke zdi
Skleník ke zdi z polykarbonátu nebo UV skla. Velkou výhodou těchto typů skleníků ke zdi je především dobrá akumulační schopnost stěny domu.
Akce měsíce, automatické otvírače zdarma
Akce automatické otvírače zdarma při objednání skleníku během září a října včetně dopravy skleníků zdarma.
Fóliovníky a jejich výhody
S fóliovníky je pěstování jednoduché. Navíc ušetříte. Fóliovníky jsou levné a vytvoříte nejlepší podmínky pro kvalitní a rychlejší růst. Výhody fóliovníků patří mobilita.
Ventilátor Ecofan 810 Black Edition ventilátory
Ventilátor Ecofan 810 black edition. Ventilátory na krbová kamna Ecofan 810 generuje svou vlastní elektřinu využíváním tepla z kamen. Ventilátor Ecofan pomáhá cirkulaci teplého vzduchu po pokoji.
Akce na náhradní díly
Náhradní díly a příslušenství pro skleníky. Akce na náhradní díl pro automatický otvírač skleníkových oken.