
Kapr na modro recept podle nutričního specialisty
Suroviny potřebné na přípravu 1 porce:
• 150 g kapra (vhodnější je bez šupin)
• 50 g mrkve
• 50 g celeru
• 50 g petržele
• 100 g cibule
• divoké koření – pepř, bobkový list, nové koření, tymián
• sůl, cukr, ocet
Pracovní postup:
Kapra zakoupíme pokud možno bez šupin, díky tomu se nám na konci tepelné přípravy zbarví modře, odkud pramení jeho název. Pokud máme kapra se šupinami, dbáme na to, abychom nepoškodili při čištění jeho kůži.
Očištěného kapra nakrájíme na jednotlivé porce o váze cca 150 g. Osolíme, pokapeme citronem a necháme cca 30 minut odležet. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme nahrubo pokrájenou kořenovou zeleninu s cibulí nakrájenou na kolečka. Nasypeme divoké koření, osolíme a zalijeme octem. Je potřeba vytvořit silný a výrazný vývar, proto nemusíme použít mnoho vody. Necháme vařit 20-30 minut.
Do takto vzniklého vývaru, který udržujeme těsně pod bodem varu (nesmí nám divoce probublávat) vkládáme porce kapra, kterého povaříme 15-20 minut.
Mezitím si svaříme trochu octa s cukrem, naředíme vývarem a při servírování jím můžeme kapra lehce polít.
Další článek recepty podle nutričního specialisty:
Štědrovečerní večeře podle nutričního specialisty
Zdroj: Lenka Zlatníková, Original Communications, s.r.o. U Michelského mlýna 31, 140 00 Praha 4
(TZ zaslana na info@topzena.cz dne 30.10.2012)
Tip: Akce, Slevy, Výprodeje
Náš tip: sdílej s přáteli na Facebooku nebo pošli přátelům na Facebooku (přes tlačítko na webu)
Kapr na modro podle nutričního specialisty
kapr, kapr na modro, recept na kapr, kapr na modro
Související obrázky
Kapr na modro podle nutričního specialisty. Recept na kapra na modro. Lehká štědrovečerní večeře podle nutričního specialisty.
Související články
Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra
Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...