Nej ...

Juka (Yucca)

Jak pěstovat pokojovou rostlinu Juku. Rady a návody na pěstování. ...

Zdraví na talíři: medvědí česnek a pažitka

Medvědí česnek se už dobrých pět let drží na čele žebříčku populárních jarních bylinek. Je o něj tak ...

Jarní práce a radosti v zahradě

První práce na zahradě patří k těm nejpříjemnějším. Příroda se probouzí, sklízíte plody své podzimní ...

Juka - péče o juku

Celoroční péče o juku. Jak pěstovat Juku, aby se jí dařilo. ...

Fíkus

Fíkusy a jejich pěstování je někdy problém, ale fíkus se dá zvládnout. Zde najdete rady pro pěstován ...

Kapková závlaha C

Kapková závlaha dodává vláhu z odkapávacích bodů přímo k rostlinám. ...



Zasílání novinek
odhlásit | přihlásit

Zobrazit:  nejnovější nejčtenější
 email 

vytvořeno: 2003-11-02 12:44:10 | zobrazeno: 7155x
obr
Recept na Těstoviny s pórkem a šunkou. Pórek a šunka se dobře doplňují a v bohaté smetanové omáčce jsou zvlášť delikátní.

Recept na Těstoviny s pórkem a šunkou

Pórek a šunka se dobře doplňují a v bohaté smetanové omáčce jsou zvlášť delikátní. Příprava: 15 minut · Doba vaření: 20 minut · Pro 4 osoby

Suroviny 250 g tagliatelle 150 ml hovězího vývaru sůl a čerstvě mletý černý pepř 15 ml (I lžíce) olivového oleje 500 g pórku 50 m1 smetany ke šlehání 200 g vařené libové šunky nastrouhaný muškátový oříšek

Postup Těstoviny vložte do osolené vařící vody, přidejte olej a vařte je 8-12 minut nebo dokud nejsou al dente. Slijte je a udržujte teplé. Mezitím nakrájejte pórek na kroužky a důkladně ho omyjte. Ve velké pánvi přived'te k varu hovězí vývar. Přidejte pórek, pánev přiklopte a vařte na mírném ohni 15 minut, občas zamíchejte. Poté přidejte smetanu ke šlehání, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Šunku nakrájejte na proužky. Těstoviny důkladně promíchejte se smetanovou pórkovou omáčkou a se šunkou. Podávejte horké a podávejte s teplou ciabattou. Další možnosti přípravy Místo pórku použijte cibuli. Pro změnu použijte uzenou šunku místo vařené.

Další recepty na www.topzena.cz



Související články

Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra

Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...