
Vepřová pečínka s bramborovými kroketky.
Doba přípravy: 90 minut pro 4 osoby
Suroviny
1,5 kg vepřové pečínky , sůl, bílý pepř , 1 svazek kořenové zeleniny , 600 g zelených fazolových lusků , 1/2 kávové lžičky sušené saturejky , 4 půlky broskví z kompotu , 150 g zakysané smetany , 1 kávovou lžičku solamylu , rostlinný tuk , 50 g nakládaných, brusinek , petrželku
Postup
Vepřové maso opláchneme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Následně ji položíme do vymaštěného pekáče a pečeme cca 60 minut.
Mezitím si očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na větší kostky. Po 40 minutách přidáme zeleninu k masu a za občasného obracení chvíli maso a zeleninu pečeme. Potom vše podlijeme, postupně až půllitrem vod.
Očistíme a omyjeme fazole. Dáme je do vroucí osolené vody a spolu se saturejkou je cca 10 minut před tím, než se nám maso dopeče, k němu přidáme půlky broskví. Poté vyjmeme maso i broskve z pekáče a udržujeme je stále teplé.
Výpeček se zeleninou protřeme sítem a uvedeme do vadu. Smícháme smetanu se solamylem a omáčku zahustíme, osolíme a opepříme. V kastrolku zahřejeme tuk, ve kterém promícháme okapané fazolové lusky.
Na mísu úhledně rozložíme pečeni, půlky broskví a fazolové lusky. Broskve naplníme brusinkami a pečeni ozdobíme petrželkou. Omáčku dáme na stůl ve zvláštní nádobě. Chutnou přílohou jsou bramborové kroketky.
Další recepty na www.topzena.cz
Související články
Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra
Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...