Nej ...

Juka (Yucca)

Jak pěstovat pokojovou rostlinu Juku. Rady a návody na pěstování. ...

Zdraví na talíři: medvědí česnek a pažitka

Medvědí česnek se už dobrých pět let drží na čele žebříčku populárních jarních bylinek. Je o něj tak ...

Jarní práce a radosti v zahradě

První práce na zahradě patří k těm nejpříjemnějším. Příroda se probouzí, sklízíte plody své podzimní ...

Juka - péče o juku

Celoroční péče o juku. Jak pěstovat Juku, aby se jí dařilo. ...

Fíkus

Fíkusy a jejich pěstování je někdy problém, ale fíkus se dá zvládnout. Zde najdete rady pro pěstován ...

Kapková závlaha C

Kapková závlaha dodává vláhu z odkapávacích bodů přímo k rostlinám. ...



Zasílání novinek
odhlásit | přihlásit

Zobrazit:  nejnovější nejčtenější
 email 

vytvořeno: 2003-11-02 13:30:02 | zobrazeno: 7454x
obr
Tagliatelle - Tagliatelle verde alla ricotta tradiční italský pokrm se zelené tagliatelle zapékají se smetanovou omáčkou ze sýra ricotta.

Tagliatelle verde alla ricotta
Příprava: 20 minut · Doba vaření: 30 minut · Pro 4 osoby

Suroviny
500 g tagliatelle verde , 50 g nastrouhaného parmazánu , 500 g sýra ricotta nebo netučného tvarohu , 70 g vloček másla , mletý muškatový oříšek , sůl

Postup
Taglitelle vařte ve velkém hrnci, v mírně slané vroucí vodě 8-12 minut nebo dokud nejsou al dente. Nechte dobře okapat.
Sýr ricotta nebo netučný tvaroh dejte do misky a vmíchejte do něj 30 ml (2 lžíce) vařící vody spolu s muškátovým oříškem a solí a míchejte do krémova.
Zapékací mísu vymažte máslem a vyplňte ji střídavě vrstvami tagliatelle a sýrové omáčky. Skončete sýrovou omáčkou. Tu posypte parmazánem a pokryjte ji vločkami másla.
Zapékejte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C, dokud sýr nezezlátne. Podávejte horké.
Nejlepší chutě dosáhnete, nastrouháte-li celý muškátový oříšek na speciálním struhadle na oříšky nebo na velmi jemném struhadle.
Místo tagliatelle použijte fettuccini nebo těstoviny různých tvarů. Místo parmazánu použijte čedar.

Další recepty na www.topzena.cz



Související články

Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra

Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...