Nej ...

Juka (Yucca)

Jak pěstovat pokojovou rostlinu Juku. Rady a návody na pěstování. ...

Zdraví na talíři: medvědí česnek a pažitka

Medvědí česnek se už dobrých pět let drží na čele žebříčku populárních jarních bylinek. Je o něj tak ...

Jarní práce a radosti v zahradě

První práce na zahradě patří k těm nejpříjemnějším. Příroda se probouzí, sklízíte plody své podzimní ...

Juka - péče o juku

Celoroční péče o juku. Jak pěstovat Juku, aby se jí dařilo. ...

Fíkus

Fíkusy a jejich pěstování je někdy problém, ale fíkus se dá zvládnout. Zde najdete rady pro pěstován ...

Kapková závlaha C

Kapková závlaha dodává vláhu z odkapávacích bodů přímo k rostlinám. ...



Zasílání novinek
odhlásit | přihlásit

Zobrazit:  nejnovější nejčtenější
 email 

vytvořeno: 2003-11-02 13:53:14 | zobrazeno: 7443x
obr
Předkrm má podobnou úlohu jako aperitiv: má nás příjemně naladit, už svým vzhledem a vůní - a pak nastražit naše chuťové buňky na to co bude následovat. Suroviny: 4 vejce, 2 polévkové lžíce ochuceného tvarohu(ochutíme jej jemným provensálským kořením)hrubě mletý pepř na posypání, 2 středně velká rajčata ...
Předkrm má podobnou úlohu jako aperitiv: má nás příjemně naladit, už svým vzhledem a vůní - a pak nastražit naše chuťové buňky na to co bude následovat.


Suroviny
4 vejce
2 polévkové lžíce ochuceného tvarohu
(ochutíme jej jemným provensálským kořením)
hrubě mletý pepř na posypání
2 středně velká rajčata
1 cibuli
2 snítky kopru
2 polévkové lžíce octa
sůl
pepř
2 polévkové lžíce oleje
petrželku na zdobení



Postup
Vejce vaříme asi 10 minut. Vychladlá oloupeme a podélně rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a umícháme s tvarohem do hladka. Směs dáme do stříkacího kornoutu s hvězdicovitou trubičkou a naplníme jí připravené půlky vajec. Posypeme hrubě mletým pepřem.
Rajčata očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a jemně usekáme.

Kopr opláchneme, usušíme a rovněž jemně usekáme.
Ocet osolíme, opepříme a utřeme s olejem. Vmícháme cibuli a kopr. Rajčata a plněná vejce upravíme na talíře.

Rajčata pokapeme marinádou. Podáváme zdobené petrželkou.

Související obrázky


obrázek ke článku

 


Související články

Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra

Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...