
RECEPTY: Špagety s pikantní omáčkou
Špagety a vůbec všechny těstoviny nás naučili jíst Číňané. Přivezl je s sebou ze své první cesty "na konec světa" Marco Polo a v Itálii také okamžitě zdomácněly. Většina dnešních nejslavnějších receptů vznikla právě zde - stejně jako tento.
Pro 4 osoby připravíme:
400 g mletého hovězího masa, 500 g špaget, 8 středně velkých rajských jablíček, 1 středně velkou zelenou papriku, 1 středně velkou cibuli, 1 stroužek česneku, 11/2 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku, 1/4 kávové lžičky sušeného oregana, špetku cukru, 1 bobkový list, 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku, sůl, čerstvě mletý černý pepř, trochu petrželky na ozdobení
Postup
Nejprve si křížem nařízneme rajská jablíčka. Spaříme je vroucí vodou, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme papriku, oloupeme cibuli a obojí nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek najemno usekáme. V pánvi zahřejeme tuk a cibuli s česnekem na něm podusíme. Vložíme mleté maso a důkladně je opečeme. Přidáme rajská jablíčka a papriku. Vmícháme oregano, cukr, bobkový list, kečup, 1/2 kávové lžičky soli a pepř a vše dohromady přibližně 15 minut dusíme. Omáčku znovu ochutíme a vyjmeme z ní bobkový list.
Mezitím vaříme špagety - přibližně 10 minut ve velkém množství osolené vody. Slijeme je, dáme okapat a upravíme na talíře.
Špagety podáváme ozdobené petrželkou. s omáčkou z pikantně upraveného mletého masa. Zbytek omáčky dáme na stůl ve zvláštní nádobce. DOPORUČENÍ PŘÁTELŮM
Související obrázky
Související články
Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra
Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...