Nej ...

Juka (Yucca)

Jak pěstovat pokojovou rostlinu Juku. Rady a návody na pěstování. ...

Zdraví na talíři: medvědí česnek a pažitka

Medvědí česnek se už dobrých pět let drží na čele žebříčku populárních jarních bylinek. Je o něj tak ...

Jarní práce a radosti v zahradě

První práce na zahradě patří k těm nejpříjemnějším. Příroda se probouzí, sklízíte plody své podzimní ...

Juka - péče o juku

Celoroční péče o juku. Jak pěstovat Juku, aby se jí dařilo. ...

Fíkus

Fíkusy a jejich pěstování je někdy problém, ale fíkus se dá zvládnout. Zde najdete rady pro pěstován ...

Kapková závlaha C

Kapková závlaha dodává vláhu z odkapávacích bodů přímo k rostlinám. ...



Zasílání novinek
odhlásit | přihlásit

Zobrazit:  nejnovější nejčtenější
 email 

vytvořeno: 2003-11-02 15:03:11 | zobrazeno: 7350x
obr
Tento pokrm je velmi jednoduchý a zdravý. Příprava: 50 minut · Pro 4 osoby Suroviny: 500 g květáku, 2 středně velké cibule, 500 g brambor, rostlinný olej, máslo, 1/8 zeleninového vývaru, 200 g vařené šunky, 6 vajec, sůl, bílý pepř, sladkou papriku, kmín Postup: Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme ...
Tento pokrm je velmi jednoduchý a zdravý.
Příprava: 50 minut · Pro 4 osoby

Suroviny
500 g květáku
2 středně velké cibule
500 g brambor
rostlinný olej, máslo
1/8 zeleninového vývaru
200 g vařené šunky
6 vajec
sůl, bílý pepř
sladkou papriku, kmín



Postup
Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké špalíky. Květák očistíme, omyjeme, rozčtvrtíme, vyjmeme košťál a nakrájíme na tenké proužky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.

V pánvi rozehřejeme tuk a dusíme v něm cibuli, až zesklovatí. Přidáme květák a brambory a společně opečeme.

Dále vše podlijeme vývarem a přidáme kmín. Vše dusíme při střední teplotě pod poklicí cca 20 minut.

Šunku nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou.
Rozkverláme vejce a nalijeme je na zeleninu a při nízké teplotě necháme srazit.

Osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou.

Související obrázky


obrázek ke článku

 


Související články

Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra

Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...