Nej ...

Virózy a bakteriózy paprik

Pěstování paprik - Obecně jsou papriky značně náchylné na několik virových chorob. Virózy a bakterió ...

Pěstování paprik - Škůdci a jak na ně

Pěstování paprik - Papriky se často vyskytuje několik druhů živočišných škůdců. Škůdci a jak na ně. ...

Juka (Yucca)

Jak pěstovat pokojovou rostlinu Juku. Rady a návody na pěstování. ...

Zdraví na talíři: medvědí česnek a pažitka

Medvědí česnek se už dobrých pět let drží na čele žebříčku populárních jarních bylinek. Je o něj tak ...

Jarní práce a radosti v zahradě

První práce na zahradě patří k těm nejpříjemnějším. Příroda se probouzí, sklízíte plody své podzimní ...

Juka - péče o juku

Celoroční péče o juku. Jak pěstovat Juku, aby se jí dařilo. ...



Zasílání novinek
odhlásit | přihlásit

Zobrazit:  nejnovější nejčtenější
 email 

vytvořeno: 2003-11-02 15:40:50 | zobrazeno: 6803x
obr
Tyto těstoviny připravíte poměrně snadno a rychle. Těstovinové vrtulky se smíchají s vařenými slávkami, opraženým pórkem a šťávou, která se z nich vyvaří. Šunka nakrájená na proužky dodává jídlu výraznější chuť a navíc ho ozdobí. Příprava: 25 minut · Doba vaření: 30 minut · Pro 4 osoby ...
Tyto těstoviny připravíte poměrně snadno a rychle. Těstovinové vrtulky se smíchají s vařenými slávkami, opraženým pórkem a šťávou, která se z nich vyvaří. Šunka nakrájená na proužky dodává jídlu výraznější chuť a navíc ho ozdobí. Příprava: 25 minut · Doba vaření: 30 minut · Pro 4 osoby Suroviny 1,71 čerstvých slávek v lasturách 450 g čerstvých těstovinových vrtulek 1 šalotka, nakrájená 15 ml (1 lžíce) olivového oleje 125 m1 bílého vína 15g másla 2 středně velké pórky 2 plátky šunky, nakrájené 75 ml smetany ke šlehání čerstvá nakrájená pažitka, na ozdobu sů1 a čerstvě mletý černý pepř Postup Slávky očistěte a několikrát properte ve studené vodě. Slávky a šalotku dejte do velkého hrnce a přidejte víno. Hrnec přikryjte a vařte na prudkém ohni asi 5 minut. Nechte vychladnout a vyndejte slávky z otevřených lastur. Lastury, které se neotevřely, vyhod'te. Vodu ze slávek dejte stranou. Pórky rozkrojte podélně na čtvrtiny, důkladně propláchněte a osušte. Každou čtvrtinu nakrájejte na tenké proužky. Pórek, smetanu, sůl a pepř dejte do hrnce, přiklopte a nechte vařit 10 minut na mírném ohni, občas promíchejte. Dejte stranou. Mezitím uvařte v osolené vodě s olivovým olejem těstoviny. Vařte je asi 5-6 minut. Občas je zamíchejte, aby se neslepily. Slijte je, propláchněte studenou vodou a znovu slijte. Dejte je stranou. Vodu, ve které se vařily slávky, slijte přes cedník vyložený mušelínem. Odlijte si asi 125 ml. Vyloupané slávky a vodu z nich přidejte ke směsi pórku a smetany a za stálého míchání vařte 4 minuty. V hluboké pánvi rozehřejte máslo, přidejte těstoviny a šunku a za stálého míchání je pomalu ohřívejte. Přidejte sůl a pepř. Když jsou těstoviny prohřáté, přidejte smetanu, pórek a omáčku ze slávek, vše promíchejte a ihned podávejte, ozdobené čerstvou pažitkou. Podávejte se salátem z tmavé listové zeleniny. Další možnosti přípravy Místo pórku použijte 2 cibule. Pro změnu použijte uzenou šunku.

Související obrázky


obrázek ke článku

 


Související články

Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra

Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...