
Příprava: 50 minut · Pro 4 osoby
Suroviny
500 g žampiónů
100 g anglické slaniny
210 g mouky
2 vejce
2 pórky
4 rajčata
máslo, rostlinný tuk
1/4 litru mléka
strouhaný muškátový oříšek
svazek petrželky
Postup
Vejce rozkverláme ve 1/4 litru vody. Vmícháme 200 g mouky a trochu soli. Necháme asi 10 minut bobtnat.
Zeleninu očistíme a omyjeme. Žampióny rozčtvrtíme, pórek nakrájíme na kolečka, rajčata na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi ji do chřupava rozpustí rozpustíme a vyjmeme. Na tomto vysmahlém tuku podusíme zeleninu. Osolíme a opepříme.
V jiné nádobě zahřejeme tuk a zbývající mouku v něm do zlatova upražíme. Podlijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Osolíme a okořeníme pepřem a přidáme muškátový oříšek.
Petrželku opláchneme, osušíme, až na pár snítek jemně nasekáme a přidáme do omáčky.
V pánvi rozhřejeme polévkovou lžíci oleje, vlijeme čtvrtinu těsta a posypeme troškou slaniny.
Omeletu po obou stranách do zlatohněda opečeme. Udržujeme ji teplou. Ze zbylého těsta upečeme další tři omelety.
Zeleninu a omáčku ještě krátce prohřejeme. Omelety naplníme zeleninou. Upravíme na mísu a přelijeme trochou omáčky.
Zdobíme zbylými snítkami petrželky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.
Související obrázky
Související články
Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra
Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...