
Tagliatelle se šunkou a rajčaty
Čerstvé zapečené těstoviny s bylinkami, podávané se smetanovou omáčkou.
Příprava: 20 minut · Doba vaření: 40 minut · Pro 4 osoby
Suroviny
200 g zelených a obyčejných tagliatelle
750 g velkých rajčat, oloupaných
250 g vařené šunky
3 vejce
30 ml (2 lžíce) různých čerstvých bylinek, nakrájených
150 g zakysané smetany
45 - 60 ml (3 - 4 lžíce) šlehačky
400 g netučného tvarohu
1/2 svazečku čerstvé petržele
1 svazeček čerstvé pažitky
60 ml (4 lžíce) mléka
sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
Tagliatelle vařte v hrnci s mírně osolenou vařící vodou 8-12 minut nebo dokud nejsou al dente. Osušte je, propláchněte studenou vodou a znova osušte. Dejte je stranou a udržujte teplé.
Mezitím nakrájejte rajčata na plátky a šunku na malé kousky. Dejte stranou. Smíchejte vejce, zakysanou smetanu a mléko, osolte a opepřete. Dejte stranou.
Omyjte a osušte pažitku a petržel a nadrobno je nakrájejte. Mělkou zapékací mísu vymažte a dno zakryjte plátky rajčat. Osolte a opepřete a posypte polovinou nakrájené pažitky a petržele.
Na to položte polovinu šunky a potom střídejte vrstvy těstovin a zbylých rajčat a šunky. Nakonec posypte zbylou pažitkou a petrželí.
Nakonec přidejte směs vejce a zakysané smetany a zapékejte v troubě předehřáté na 200 °C 40 minut nebo dokud sýr nezezlátne a nebublá.
Smíchejte tvaroh s bylinkami a šlehačkou a podávejte se zapečenými těstovinami.
Podávejte s míchaným hlávkovým salátem a teplým čerstvým chlebem.
Další možnosti přípravy
Místo obyčejné šunky použijte uzenou šunku. Místo tagliatelle použijte špagety nebo fettuccini.
RECEPTY TAGLIATELLE: Tagliatelle se šunkou a rajčaty
DOPORUČENÍ PŘÁTELŮM
Související články
Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra
Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...