Nej ...

Juka (Yucca)

Jak pěstovat pokojovou rostlinu Juku. Rady a návody na pěstování. ...

Zdraví na talíři: medvědí česnek a pažitka

Medvědí česnek se už dobrých pět let drží na čele žebříčku populárních jarních bylinek. Je o něj tak ...

Jarní práce a radosti v zahradě

První práce na zahradě patří k těm nejpříjemnějším. Příroda se probouzí, sklízíte plody své podzimní ...

Juka - péče o juku

Celoroční péče o juku. Jak pěstovat Juku, aby se jí dařilo. ...

Fíkus

Fíkusy a jejich pěstování je někdy problém, ale fíkus se dá zvládnout. Zde najdete rady pro pěstován ...

Kapková závlaha C

Kapková závlaha dodává vláhu z odkapávacích bodů přímo k rostlinám. ...



Zasílání novinek
odhlásit | přihlásit

Zobrazit:  nejnovější nejčtenější
 email 

vytvořeno: 2003-11-02 17:20:31 | zobrazeno: 8370x
obr
Levně a rychle připravíme zeleninový salát pro 4 osoby.

Zeleninový salát pro 4 osoby

500 g čerstvých zelených fazolek (můžeme použít i zmražené) sůl a čerstvě mletý bílý pepř 5 vajec 300 g bílé cibule 300 g červené cibule několik snítek tymiánu (může být i sušený) 3 polévkové lžíce citrónové šťávy 2 polévkové lžíce olej

Postup: Čerstvé fazolové lusky očistíme, zbavíme špiček a vláken. Opláchneme a 10 - 15 minut vaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo a rozkrájíme na osminky. Oloupeme oba druhy cibule, přepůlíme a nakrájíme na tenké polokroužky. Tymián opláchneme, 2 snítky necháme na ozdobení, zbytek jemně nasekáme. Připravíme si marinádu smícháním citrónové šťávy, čtyř lžic vody, soli, bílého pepře a cukru a přidáme olivový olej. V salátové míse smícháme na menší kousky pokrájené fazolky s cibulí a tymiánem. Marinádu nalijeme na salát, řádně promícháme a na povrch pokládáme osminkami vajec a následně ozdobíme snítky tymiánu a necháme cca 30 minut rozležet.
 

Vaše top recepty

 

Vaše top recepty

Nová rubrika Top recepty na Topzena.cz - Přidej svůj top recept včetně autorské fotografie receptu. Můžeš se pochlubit se svým skvělým receptem a můžeš získat pěkné tričko Topzena.cz


Související články

Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra

Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty

Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka

Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví

Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví

Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví

Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...