AKCE: poštovné ZDARMA na objednávku vodního grilu
V nabídce zahradní technika, nářadí, grily, krby, jezírka, filtrace, čerpadla i skleníky včetně příslušenství. Prodej skleníků včetně montáže. Poradenský servis i s doporučením. Dodávky až do domů.
www.a-z-obchod.cz
Nejlepší recepty pro vodní gril
Pro inspiraci předkládáme několik osvědčených receptů. Věříme, že se připojíte ke skupině našich zákazníků, kterým tento způsob úpravy pokrmů učaroval a nedovedou si již představit jiný způsob úpravy masa na zahradě.
Kančí biftek dle myslivce Bárty
4 odleželé plátky kančí kýty naložíme do marinády, kterou umícháme z 2 dl piva, 2 dl oleje, mletého zázvoru,
soli, pepře, mletého jalovce. Vše necháme v chladu a temnu alespoň 2 dny uležet. Grilujeme 10 - 20 minut. Je
vhodné ještě během grilování potřít marinádou.
Bačova pochoutka
4 řízky z jehněčí kýty, naložíme do marinády z 4 lžic oleje, soli, pepře, drceného kmínu a zázvoru. Necháme v
chladu a temnu alespoň 3 hodiny uležet. Grilujeme asi 10 - 20 minut. Během grilování ještě potřeme marinádou.
Na hotové navrstvíme cca 100 g strouhaného (uzeného) sýra a necháme ještě na roštu „roztavit“
Makrela dle strýce Vávry
2 dobře odleželé romadury, sůl, česnek, lžíce oleje a drcený kmín utřeme na jemnou pastu a touto pastou
naplníme břišní dutiny 4 makrel. Aby směs nevytekla, sepneme je jehlami. Makrely pak potřeme olejem s
červenou paprikou a grilujeme asi 15 - 40 minut.
Makrela Premantura
4 makrely osolíme, potřeme olejem a do břišních dutin jim vložíme snítky čerstvé rozmarýny. Grilujeme asi 15 -
40 minut, na talíři pokapeme máslem.
S makrelou proti upírům
100 g nasekané šunky promícháme s 2 lžícemi rybízové marmelády a hlavičkou jemně nasekaného česneku.
Směsí naplníme břišní dutiny 4 makrel, sepneme je jehlami. Potíráme ochuceným olejem: do 2 lžic oleje
prolisujeme 1 stroužek česneku, přidáme sůl a drcený kmín. Grilujeme asi 15 - 40 minut.
Mořská štika podle prababičky
4 porce ryby osolíme, zakápneme olejem posypeme lžičkou dobromysli (oregana) a necháme v chladu do
druhého dne uležet. Grilujeme asi 15 - 30 minut.
Štika na másle
4 čtverce alobalu silně potřeme máslem, na každý položíme 1 porci osolené a okmínované štiky, potřeme
máslem i shora. Alobal dobře zabalíme a grilujeme cca 15 - 30 minut. Hotové ozdobíme čerstvými bylinkami.
Candát na nivě
600 g candáta potřeme olejem a grilujeme cca 10 - 20 minut. Potom jej osolíme, poklademe plátky česneku a
rajčete, posypeme 150 g strouhaného sýra Niva. Dáme na gril a ještě necháme několik minut zapéci.
Kuře „jen tak“
1 celé kuře osolíme, posypeme grilovacím kořením a potřeme olejem. V ledničce necháme uležet do druhého
dne a grilujeme cca 90 minut.
Havajské kuře
V misce smíchejte kmín, rozetřený česnek, chilli, sůl, 2 lžíce bílého jogurtu a 5 lžic šťávy z ananasového
kompotu; 300 g kuřecího masa nakrájíme na kostky, důkladně smícháme se směsí a necháme marinovat alespoň
2 hodiny. 500 g kompotovaných ananasových plátků, 1 červenou a 1 zelenou papriku nakrájíme na kousky
stejné velikosti, 1 velkou cibuli nakrájíme na 1/4 a rozloupeme na jednotlivé „lístky“; 8 malých tuhých rajčat
necháme vcelku. Všechny suroviny střídavě napícháme na špejle, nebo špízové jehly. Grilujeme cca 10 minut.
Chalupářská pochoutka
500 g hovězích jater a 1 červenou papriku nakrájíme na kousky stejné velikosti, 12 malých cibulí necháme
vcelku. 1 paprikovou klobásu nakrájíme na kolečka. Všechny suroviny střídavě napícháme na špejle, nebo
špízové jehly, jemně opepříme a potřeme roztaveným máslem, nebo olejem. Grilujeme cca 5 - 7 minut. Osolíme
až na závěr, jinak by nám játra ztuhla.
Špíz vegetarián
Červenou, žlutou a zelenou papriku, červenou a bílou cibuli nakrájíme na kousky stejné velikosti, 1 lilek a 1
cuketu nakrájíme na kolečka, 8 malých tuhých rajčat necháme vcelku, 2 žampióny nakrájíme na tenké plátky.
Suroviny střídavě napícháme na špejle, nebo špízové jehly, potřeme česnekovým, nebo bylinkovým máslem.
Grilujeme cca 10 minut. Před dokončením ještě jednou potřeme ochuceným máslem.
Náš tip: www.a-z-obchod.cz akce, slevy, výprodeje
Vybavení pro dům, hobby a zahradu najdete ZDE
Související obrázky
Související články
Kompostéry pro obce i pro zahradu
Kompostéry akce, kompostéry pro obce i pro každou zahradu. Český výrobek a doprava zdarma.
Skleník ke zdi
Skleník ke zdi z polykarbonátu nebo UV skla. Velkou výhodou těchto typů skleníků ke zdi je především dobrá akumulační schopnost stěny domu.
Akce měsíce, automatické otvírače zdarma
Akce automatické otvírače zdarma při objednání skleníku během září a října včetně dopravy skleníků zdarma.
Fóliovníky a jejich výhody
S fóliovníky je pěstování jednoduché. Navíc ušetříte. Fóliovníky jsou levné a vytvoříte nejlepší podmínky pro kvalitní a rychlejší růst. Výhody fóliovníků patří mobilita.
Ventilátor Ecofan 810 Black Edition ventilátory
Ventilátor Ecofan 810 black edition. Ventilátory na krbová kamna Ecofan 810 generuje svou vlastní elektřinu využíváním tepla z kamen. Ventilátor Ecofan pomáhá cirkulaci teplého vzduchu po pokoji.
Akce na náhradní díly
Náhradní díly a příslušenství pro skleníky. Akce na náhradní díl pro automatický otvírač skleníkových oken.