Recept na Jehněčí ragú s okurkou
Horký pokrm z libového jehněčího s cibulkou, rajčaty a okrou – nezralými plody proskurníku jedlého. Doba přípravy činí 15 minut, doba vaření 1 1/2 – 2 hodiny. Pro 4 – 6 osob
Suroviny 1,5 kg libové jehněčí kýty 4 zralá rajčata 15 ml olivového oleje 2 nakrájené cibule 1 snítka čerstvé petržele 700 ml masového vývaru 250 g očištěného proskurníku 2 stroužky třeného česneku sůl a čerstvě mletý černý pepř čerstvé bylinky na ozdobu
Postup Jehněčí maso nakrájejte na kousky asi 4 cm široké. Oloupaná rajčata nakrájejte na osminky. Rozehřejte olej na pánvi a opečte mírně dohněda. . Přidejte cibuli a rajčata a pečte dalších 10 minut. Občas zamíchejte. Posypte petrželkou a zalejte vývarem. Přived'te k varu, zahřejte, zmírněte zahřívání a duste 1 - 11/z hodiny, dokud jehněčí nezměkne. Občas zamíchejte. Přidejte česnek a okru (proskurník) poduste 10 - 15 minut, dokud nezměkne. Osolte a opepřete předtím, než budete podávat, a ozdobte čerstvými bylinkami. Podávejte s rýží a s hlávkovým salátem. Další možnosti přípravy Místo jehněčího použijte libové hovězí nebo vepřové, místo cibule pórek, okru nahrad'te malými okurkami nebo zelenými fazolkami.
Další recepty na www.topzena.cz
Související články
Silvestrovské recepty nejlepší recepty na Silvestra
Silvestrovské recepty - nejlepší recepty na Silvestra. Silvestrovský recept Pečená žízeň, Špekové rohlíčky, Smažené sýrové kuličky, Sýrové ovesné čtverečky a další skvělé recepty na konec roku, na Silvestra ...
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty
Silvestrovské houbáčky - Silvestrovské recepty. Recept Očíštěné houby nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Z mléka, žlutků, mouky a soli vypracujeme hladké těsto, do něho přidáme podušené houby, sníh z bílků a nadrobno nasekanou pažitku. Těsto nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme dozlatova. Chutnají teplé, ale i studené po silvestrovkém přípitku.
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka
Silvestrovské recepty - Silvestrovská prasátka. Recept Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví
Vosí hnízda - recepty nepečené cukroví. Vosí hnízda - nepečené, 2-1 den před Vánoci vosí hnízda. Nepečené cukroví - vánoční recept Postup na vosí hnízda: Z přísad zpracujeme těsto, ze kterého pomocí formiček na vosí hnízda vysypaných cukrem tvoříme úlky. Ty pak plníme vaječným koňakem nebo některou z náplní, dna vytvoříme z piškotů ... vosí hnízda
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví
Sandokanovy oči - recepty nepečené cukroví. Sandokanovy oči - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Postup: Použijeme platíčka od bonboniér, kam na místa bonbonů vložíme vždy po jedné barevné lentilce, kterou zakryjeme asi do půlky otvoru bílou čokoládou. Po ztuhnutí přelijeme bílou vrstvu čokoládou tmavou ...
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví
Kokosové kuličky - recepty nepečené cukroví. Kokosové kuličky - nepečené, 2-1 den před Vánoci. Nepečené cukroví - vánoční recept na těsto: 210 g cukru, 250 g tuku, 2 vejce, rozdrobené piškoty, 30 g kakaa, trochu rumu. Postup na kokosové kuličky ...